Fogcsikorgatás specialista

fogcsikorgatás specialista

Soltész Nagy Tamás vagyok. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a fogászati klinikájukat működtető szüleimen keresztül nagyon korán megismertem és megszerettem a fogászat érdekes és izgalmas világát. Fogműves mesterként és fogtechnikai labor tulajdonosaként 2008 óta több ezer ember fogazatát vizsgáltam meg. Fogtechnikusi csapatommal páciensek ezreinek építettünk új fogazatot.

Észrevettem, hogy rengeteg embernek van elkopva a foga. Nagyon sok páciens beszámolt nekem a fogcsikorgatással kapcsolatos panaszáról. Mivel folyamatosan képeztem magamat a szakterületemen belföldön és külföldön is, elkezdtem kutatni a fogcsikorgatás kiváltó okát és lehetséges kezelési módjait. Őszintén elképedtem, amikor rájöttem, hogy ezzel a területtel még a fogorvosi szakokon sem foglalkoznak elég behatóan…

Így a fogorvosok minden jó szándékuk és igyekezetük ellenére nem tudnak valódi segítséget nyújtani a pácienseinek, ha a fogcsikorgatás problémájával fordulnak hozzájuk. Felismertem, hogy a fogcsikorgatás egy tünet, aminek a gyökerét nem a stresszben, hanem egész máshol kell keresni.